12. mar 2008
Nyhedsbrev fra FOODobserver.dk
Tjek på branchens vigtige begivenheder?
Var der noget du ikke fik læst?
Søg fritekst, på periode eller kategori i vores artikelarkiv
Nestlé åbner Chocolate Centre of Excellence
12.03.08:
Nestlé har påbegyndt etableringen af et Chocolate Centre of Excellence, som man oplyser er selskabets første udviklingsfacilitet, der udelukkende vil koncentrere sig om udviklingen af den fineste luksuschokolade. Det nye Chocolate Centre of Excellence, som ligger ved Nestlé's chokoladefabrik i Broc i Schweiz, vil være fuldt operationel i løbet af første halvår af 2009.
Kampagne skal sætte dansk økologi på verdenskortet
07.03.08:
Dansk økologi er i verdensklasse, og nu skal hele verden ifølge fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kende til Danmarks økologiske formåen. Danmark er netop blevet kåret til verdens økologiland i 2009, og Fødevareministeriet finder også derfor, at tiden er inde til at investere over 50 mio. kr. til markedsføring af dansk økologi og kvalitetsfødevarer i hele verden.
Fra tema Råvarer
Svineslagterier består amerikansk kontrolinspektion
12.03.08:
Danske svineslagterier får flotte karakterer af USA-inspektører, og hovedkonklusionen på de seneste seks ugers amerikanske inspektion af bl.a. hygiejnestandarden og den offentlige kontrol på de danske svineslagterier, der eksporterer til USA, lyder ifølge Fødevareministeriet ”flot bestået”.
Fra tema Ingredienser
Afhænder sine amerikanske flavor-aktiviteter for at styrke den bioteknologiske profil
07.03.08:
Virksomheden Chr. Hansen oplyser, at man har underskrevet en aftale, hvorved virksomheden Symrise erhverver en del af Chr. Hansen’s Flavor Division. Aktiviteterne, som man således giver fra sig, er de krydderi-, smags- , søde- og mejeriforretninger, som primært befinder sig i Nordamerika.
Fra tema Procesudstyr
Økonomisk linie til extrudering af konfekture lanceres på Interpack
12.03.08:
Britiske BCH Ltd, som er totalleverandør af alt, hvad man måtte have behov for i en processammenhæng i fødevare- og konfektureindustrien, introducerer nu en prisbillig linie til extrudering af konfekture. Herlighederne kan tages i nøjere øjesyn på den kommende Interpack-udstilling i Tyskland. Det nye konfekture- og fødevareprocesudstyr i rustfrit stål vil indtage hovedscenen på BCHs stand og det er designet til at opfylde specifikke kundebehov for at få en driftssikker, robust og omkostningseffektiv extruderingslinie.
Røntgenudstyr sporer fremmedlegemer, fejl og mangler
11.03.08:
Røntgen er ikke længere kun til medicinsk brug eller til sikkerhedstjek i lufthavnen. – Teknologien kan nu arbejde med så høj en hastighed, at den også kan anvendes in-line i f.eks. fødevareproduktion, hvor der er behov for at spore fremmedlegemer og andre fejl og mangler, påpeger Elmoprint ApS Maskinfabrik, der forhandler automatiske in-line røntgen inspektionssystemer fra Sapphire Alliance.
Færdigvarer
Findus prøver kræfter med pølser
12.03.08:
I forgangne uge lancerede Findus Foodservices, som er førende på markedet for specialudviklede frostretter til restauranter og storkøkkener, en helt ny produktkategori. Således fremgår det af virksomhedens hjemmeside, at man nu har bevæget sig ind på markedet for pølser med fem forskellige varianter, hhv. Grillpølse, Rød hotdog pølse, Wienerpølser, Brunchpølse og Frankfurter, som alle leveres i 5-kilos kasser.
Ændring af dit abonnement
Afmeld nyhedsbrev